Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Apsurdistan: Prazne stolice u studiju BHT-a, Džaferović, Radončić i Bećirović otišli na FTV

Preuzmite sliku

U programu BHT-a večeras je emitovana emisija u kojoj su trebali biti predstavljeni svi kandidati za člana predsjedništva Bosne i Hercegovine, ali nije tako bilo.

Voditelj Benjamin Butković je na početku saopćio kako je Fahrudin Radončić kazao da se nalazi izvan Sarajeva i da nije u mogućnosti uzeti učešće u emisji, kandidat SDA Šefik Džaferović je kazao kako će se odazvati samo ukoliko se odazovu i svi ostali kandidati što se nije dogodilo dok Denis Bećirović nije obrazložio razloge svog nepojavljivanja u emisiji na BHT-u.

  • U emisiji su učestvovali Predsjednik Nezavisnog bloka i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Senad Šepić, Mirsad Hadžikadić – nezavisni kadidat i Amer Jerlagić kandidat Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

    Ono što je apsurd u cijeloj priči je da su se zapravo Fahrudin Radončić, Šefik Džaferović kao i Denis Bećirović nalazili pod istim krovom odakle je emitovana emisija na BHT-u gdje se nisu pojavili jer su zapravo otišli gostovati na Federalnu televiziju koja je također smještena u istoj zgradi.

  • S druge strane i u studiju FTV-a bilo je praznih stolica baš kao i na BHT-u jer se pozivu za gostovanje nisu odazvali Kandidati za Predsjedništvo iz reda hrvatskog naroda.

    Nermin Bise, bosansko-hercegovački novinar na statusom na Facebooku na prilično duhovit i orginalan način prokomentarisao je ovu situaciju.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje