Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Apel za Muameru Đino koja boluje od karcinoma dojke

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za Travničanku Muameru koja ima rak dojke…

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Muameru Đino iz Travnika koja ima rak dojke i samohrana je majka sina Amara, 100% invalida i kćerke Amre. Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17022. Pozivom donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Muamera Đino je jučer hitno operisana u istanbulskoj bolnici, a radi se o operativnom zahvatu odstranjenja oboljelog tkiva na dojkama. Prethodno je imala tri neuspješne operacije u našoj zemlji. Udruženje Pomozi.ba je bolnici dalo garanciju da će platiti dug za operaciju u vrijednosti od 10.000 eura.

Ova draga žena živi za svoju djecu, 12-godišnjeg Amara, dječaka s poteškoćama u razvoju i devetogodišnju Amru. Amarova invalidnina predstavlja jedini izvor primanja ove porodice, te dok plate stanarinu i režije, jako malo novca ostane za Amarove pelene i mlijeko koje najviše voli da pije.

Pomozimo Muameri da ozdravi kako bi se nastavila brinuti o svojoj maloljetnoj dječici, kojima je ona sve na svijetu. Pored poziva na broj 17022, donirati možete i putem web platforme www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa Pomozi.ba organizacije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje