Srijeda, 12. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Apel za liječenje studentice Emine koju očekuje nekoliko operacija u razmaku od nekoliko mjeseci

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je ponovni apel za studenticu Ekonomskog fakulteta UNSA Eminu Škoro. Pozivom na broj 17039 doniraju se 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Emini je normalan život bio uskraćen unazad četiri godine otkad su počeli njeni zdravstveni problemi. Trenutno se nalazi u istanbulskoj bolnici gdje je već hitno operisana, a očekuje je još nekoliko operacija u razmaku od nekoliko mjeseci.

Ona boluje od teške i hronične bolesti crijeva koju je pokušala liječiti kortikosteroidima, imunosupresivnim terapijama, a posljednjih godinu dana koristi biološku terapiju koja se ne može nabaviti u našoj zemlji, a po preporuci ljekara iz Turske.

Nažalost, terapije nisu urodile plodom i ona je morala ići na hitnu operaciju jer je imala neopisive bolove i prijetila joj je opasnost od puknuća debelog crijeva.

Za njene operativne zahvate u Turskoj potrebno je 51.420 eura, a mi smo klinici dali garanciju da ćemo pokriti troškove liječenja.

Ovoj 20-godišnjoj djevojci osim poziva na broj 17039 možete pomoći i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org, PayPala ili žiro računa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje