Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Apel za liječenje Džemala Muratovića kojem otkazuje srce

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel sa humanitarnim brojem 17047 za Džemala Muratovića iz Novog Travnika kojem je hitno potrebna operacija srca u Tuzli. Pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH.

Džemal je unazad četiri godine na bolovanju zbog srčanih problema. Na nedavnom kontrolnom pregledu mu je pozlilo i morali su ga reanimirati.

Preporučena mu je hitna operacija srca, odnosno ugradnja posebnog elektrostimulatora CRT-D koja košta 27.000 KM. Zavod zdravstvenog osiguranja SBK pokriva iznos od 10.000 KM, a Udruženje Pomozi.ba želi uz pomoć dobrih ljudi prikupiti preostalih 17.000 KM.

U kako teškoj situaciji se ova porodica nalazi govori činjenica da su kreditno zaduženi, te od primanja imaju 300 KM što Džemalu i supruzi preostane nakon plaćanja rate kredita, te minimalnu penziju njegove majke koja je doživjela moždani udar nakon smrti Džemalovog oca prošle godine.

Novčane donacije za Džemala su osim poziva na broj 17047 moguće i putem web platforme www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa Pomozi.ba organizacije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje