Subota, 15. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Apel za Denisa iz Doboja koji se bori sa zloćudnim tumorom želuca i trbušne maramice

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za 30-godišnjeg Denisa Delića iz Doboja koji nakon dijagnoze raka želuca i trbušne maramice gubi 30 kg za mjesec dana.

Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17044, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. telecom operatere.

Život ovog mladića mijenja se u potpunosti, kada nakon bolova u stomaku i povraćanja dobija dijagnozu zloćudni tumor želuca i trbušne maramice. Do tada je bio posve zdrav, radio i razmišljao o osnivanju vlastite porodice.

Živi kao podstanar s majkom koja je njegova najveća podrška. Digao je kredit za kuću u koju nije uselio.

Zahvaljujući radnim kolegama, prijateljima, znanim i neznanim dobrim ljudima prikupio je oko 30.000 KM za odlazak u Tursku, gdje su mu urađene pretrage, a primio je i imunoterapiju.

Za njegov ponovni odlazak u Istanbul i nastavak liječenja potrebno je 22.500 eura, a u cijenu ulaze pretrage, ugradnja porta, kemo i imunoterapije.

Novčane donacije za Denisovu borbu sa zloćudnim neprijateljem osim poziva na broj 17044 moguće su i putem web platforme www.pomoziba.org ili standardnih bankovnih računa Udruženja Pomozi.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,