Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Apel za demobilisanog borca Mirsada iz Bihaća

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Bišćanina Mirsada Kurtovića. Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17040, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH.

Mirsad je omiljen među građanima lijepog grada na Uni, a kada je našoj zemlji bilo najteže, prvi je stao u njenu odbranu, te za nju prolio vlastitu krv. Život ga nije mazio, ali je uprkos svemu uspio zadržati pozitivan i vedar duh.

Osim što je ranjavan, imao je i pet operacija srca te mu je na posljednjoj ugrađen jednokomorni kardioverter-defibrilator. Kako mu je život bio u opasnosti, hitno je operisan na UKC Tuzla.

Međutim, nakon operacije dobio je račun u iznosu od 12.987,44 KM koji nije u stanju platiti, jer još otplaćuje kredit koji je podigao kako bi napravio kuću, zbog deložacije iz boračkog stana.

Pored navedenih zdravstvenih problema ima i aterosklerozu, cistu na bubregu, a njegova supruga je također bolesna.

Sve navedeno dovoljno govori o teškoj situaciji u kojoj se nalazi ovaj dragi čovjek kojem pored poziva na broj 17040 možete pomoći donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili naših žiro računa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje