Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Apel za Almu Bečarević koja ima rak i druge zdravstvene teškoće

Preuzmite sliku

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Almu Bečarević iz Hadžića koja ima rak i druge zdravstvene teškoće.

Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17047, pozivom donirate 2 KM. Broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Teško je nabrojati koje sve operacije su potrebne Almi koja se nalazi u Turskoj u pratnji supruga Sune. Operacija tumora debelog crijeva, lezija iz maternice, kile u stomaku koja je narasla na 30 cm. Radi se o jako komplikovanoj operaciji i Alma će morati biti uspavana 24h.

Navedeni operativni zahvati u Istanbulu koštaju 20.000 eura koje ova porodica ne može prikupiti. Alma spada u grupu lica sa invaliditetom I grupe sa 100% oštećenja organizma i pitanje je kako preživljavaju od njene invalidnine od 109 KM i minimalne penzije njenog Sune.

Ova draga žena je godinama onkološki pacijent i primila je brojne kemoterapije, ali nije klonula duhom. Zbog svoje pozitivne energije miljenica je cijelog komšiluka.

Najviše nedostaje unucima, Sajri, Hanadu i Benjaminu koji jedva čekaju ozdravljenje nane i njen povratak u Hadžiće kako bi uživali u njenom društvu, ali i vrhunskim jelima, jer niko ne kuha bolje od nane.

Osim poziva na broj 17047, Almi možete pomoći i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,