Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

ANKETA: Koji blok stranaka za formiranje većine u TK podržavate?

Preuzmite sliku

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Slađan Ilić, na zahtjev 16 zastupnika, zakazao je 52. sjednicu Skupštine TK, koja će biti hitnog karaktera, saopćeno je iz stručne službe Skupštine.

Sjednica je zakazana za ponedjeljak, 14. februara u 10 sati, u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla, a dnevni red će biti predložen na samoj sjednici.

Za sazivanje sjednice hitnog karaktera, potrebni su potpisi najmanje 12 zastupnika što je trećina. S obzirom da je zahtjev u ovom slučaju potpisalo njih 16, ispunjeni su svi uslovi.

Zahtjev za sazivanje sjednice potpisalo je 16 zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA), Demokratske fronte (DF), Socijaldemokrata (SD) BiH i Stranke za BiH (SBiH). Za smjenu Vlade TK potrebno je minimalno 18 ruku u Skupštini.


Dok iz aktuelne opozicije tvrde da postoji potrebna većina da se to provede u djelo, što uključuje prelazak nekih zastupnika iz aktuelne većine na drugu stranu i učestvovanje u rušenju vlasti.

Aktuelna Vlast u TK koju čini Socijaldemokratska partija (SDP), Pokret demokratske akcije (PDA), Savez za bolju budućnost i Naša stranka te nezavisni zastupnik Smajo Mandžić, navode da to toga ipak neće doći.

Na sastanku su utvrdili da većina ostaje u kapacitetu od 19 zastupnika.

Održali smo sastanak i prema izjavama svih prisutnih većina i dalje ima kapacitet od 19 zastupnika. Nema ‘preletača’ i niko ne mijenja stranu kada je u pitanju većina”riječi su predjednika KO SDP TK Dževada Hadžića.

Odgovorite u anketi koju većinu podržavate za formiranje Vlade TK?

ANKETA OVDJE.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje