Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ambasador Katara na bosanskom jeziku čestitao Dan državnosti BiH

Preuzmite sliku

Ambasador Države Katar u Bosni i Hercegovini, NJ. E. Sultan bin Ali Al-Khater, u povodu 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, uputio je svim građanima najiskrenije čestitke.

Izražavajući duboko poštovanje prema građanima i državi Bosni i Hercegovini, ambasador Al-Khater je čestitku uputio i na bosanskom jeziku.

„Dragi građani Bosne i Hercegovine, želim vam sretan Dan državnosti. Da vam donese prosperitet, blagostanje, prije svega mir“, poručio je ambasador Al-Khater.

Država Katar i Bosna i Hercegovina će početkom 2023. godine, tačnije 22. januara, obilježiti 30. godišnjicu uspostave bilateralnih odnosa. Odnosi Katara i Bosne i Hercegovine su snažni, prijateljski i bratski, te kao takvi dvije države vežu od bh. nezavisnosti do danas.

Iskrenost tih odnosa na najdirektniji način je potvrđena u toku najtežih ratnih iskušenja u Bosni i Hercegovini, ali i u vrijeme poratne obnove i izgradnje.

Država Katar, u kojoj se od 20. novembra održava FIFA Svjetsko prvenstvo, i to po prvi put u arapskom svijetu i na Bliskom istoku, ovih dana je u centru pažnje međunarodne javnosti.

Dok se iz dana u dan odigravaju utakmice, iz cijelog svijeta na račun ove države Arapskog zaljeva stižu pohvale, posebno u smislu organizacije jednog globalnog sportskog natjecanja.

Svjetska nogometna organizacija (FIFA) je u više navrata ponovila uvjerenje da će ovo biti najbolji do sada organizirani Mundijal, što će nesumnjivo dobiti svoju potvrdu u danima do 18. decembra ove godine i Nacionalnog dana Države Katar, kada će biti odigrano veliko finale Svjetskog prvenstva u nogometu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje