Četvrtak, 20. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ambasada SAD Tomislava Cvitanušića proglašen za heroja mjeseca

Preuzmite sliku

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini proglasila je Tomislava Cvitanušića herojem mjeseca jula. 

Objavu Ambasade SAD-a prenosimo u cijelosti:

“Upoznajte Tomislava Cvitanušića, heroja mjeseca jula u Ambasadi SAD! On je izvanredan alpinista, maratonac, aktivista i inspirativni javni govornik iz Bosne i Hercegovine – i naš kolega u U.S. Ambasadi!

Počevši svoje sportsko putovanje u košarkaškom klubu Bosna, Tomislavljeva strast ga je odvela do osvajanja novih visina u alpinizmu, maratonima i triatlonima! Njegova postignuća su impresivna, obavio je više od 20 maratona širom svijeta i postao prvi trkač iz Bosne i Hercegovine koji je osvojio svih šest svjetskih maratona: New York, Chicago, Berlin, London, Tokio i Boston!

Ali, to nije sve! Tomislav je završio šest Ironman triatlona i čak prihvatio najveći izazov norveškog Norseman triatlona, ponosno predstavljajući regiju! A da ne spominjemo trenutak trijumfa kada je stajao na vrhu Mount Everesta, čime je svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu i zajednicu U.S. Ambasade neizmjerno usrećio!

Hvala ti, Tomo, na hrabrosti, predanosti i neprocjenjivom doprinosu u promoviranju sporta i širenju pozitivnih vijesti o Bosni i Hercegovini”, navodi se u objavi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje