Subota, 22. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Alešević saslušan u Tužilaštvu BiH, branio se šutnjom

Preuzmite sliku

Završeno je ispitivanje biznismena iz Velike Kladuše Nermina Aleševića u svojstvu osumnjičenog u Tužilaštvu BiH. Tereti se za krivična djela davanje dara i drugih oblika koristi kao i neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje.

Alešević se, kako kaže, branio šutnjom, dok je njegov advokat Ifet Feraget zatražio da mu se vrati status svjedoka i da dobije mogućnost da kaže sve što zna.

Podsjećamo, Alešević se našao u centru pažnje nakon što su mediji objavili snimak koji, navodno, potvrđuje umiješanost predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije u korupcijski skandal.

Na snimku se pojavljuje i inspektor u SIPA-i Marko Pandža. Tim povodom Tužilaštvo je otvorilo predmet u kojem su saslušani brojni svjedoci, među kojim i predsjednik VSTV-a.

– Na koji način bih ja drugačije dokazao kakvo je naše pravosuđe nego da se snimi i pokaže ljudima kako oni rade. Danas sam ponovo zatražio jer nisu na prvoj izjavi zatražili komplet izjavu nego samo do snimka, i dalje ništa nisam rekao i oni su samo na osnovu toga ne mogu biti svjedok nego osumnjičeni – kazao je Alešević.

– Postupajući tužilac je predložio, u skladu s novom odredbom člana 84, da glavna tužiteljica da izjavu da gospodin Alešević, za sve ono što kaže neće biti krivično gonjen. Dakle, da vam se otvore vrata da slobodno govorite. Glavna tužiteljica je tu mogućnost uskratila jer je rekla da ovo što već sada znaju, uključujući i ono što je na web stranici VSTV-a je dovoljno da se krivično goni gospodin Alešević – naveo je Feraget. (Federalna.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje