Ponedjeljak, 27. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Aktivnosti na unaprjeđenju zimske turističke ponude na Vlašiću

Preuzmite sliku

Niz aktivnosti planirano je s ciljem unaprjeđenja zimske turističke ponude na Vlašiću, a posjetitelji za predstojeću sezonu, među ostalim, mogu očekivati organiziran doček Nove godine na platou Babanovac, izjavio je Feni direktor Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona (SBK) Miroslav Matošević.

O načinima na koje je moguće što kvalitetnije organizirati zimsku turističku sezonu, razgovarano je ovih dana na sastanku predstavnika Turističke zajednice SBK, privatnih firmi, ugostiteljskih objekata i skijališta.

Matošević ističe da je u fokusu bilo službeno otvaranje zimske turističke sezone, od 21. do 23. decembra, uz manifestaciju “Šankanje”, koju organizira turistička agencija “SolAzur&Buenavista”, a u koju se, uz Turističku zajednicu, uključuje i privatni sektor, te lokalna i kantonalna vlast.

– Za otvaranje sezone, Turistička zajednica i hotelska preduzeća s Vlašića osigurat će svim posjetiteljima, tradicionalno, porciju graha i kuhano vino. Tu je i bogat zabavni program, doček Djeda Mraza i besplatna podjela paketića za najmlađe, te “Igre bez granica” na snijegu – kazao je Matošević.

Prema njegovim riječima, prvi put će Turistička zajednica SBK, uz finansijsku podršku ugostiteljskih firmi, organizirati doček Nove godine na platou Babanovca, a okupljene će zabavljati DJ Exit.

– I ove godine, na Vlašiću će biti sezonska ambulanta i turistički informativni centar. Trenutno se, s Općinom Travnik i Sportsko-rekreacijskim centrom Vlašić, nastoje realizirati i aktivnosti unaprjeđenja funkcioniranja samog zimskog centra, u smislu uspostavljanja učinkovitog prometa vozila unutar samog centra, uspostave zabrane vožnje motornih sanki po skijaškim stazama, postavljanja nove prometne signalizacije, te uvođenja reda u prodaju hrane i pića – naglasio je Matošević.

Prema informacijama iz firmi koje upravljaju vertikalnim transportom, kako ističe Matošević, cijene ski karata trebale bi ostati na prošlogodišnjoj razini, dok posjetitelji više neće plaćati cjelodnevnu kartu parkinga, nego će cijena ovisiti o dužini zadržavanja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,