Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Advokatski tim porodice Gadžun: “Očekujemo da optužnica bude potvrđena”

Preuzmite sliku

Nakon što je Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo optužnicu protiv troje doktora, za koje postoji sumnja da su nesavjesnim liječenjem, uzrokovali smrt dvogodišnje djevojčice Džene Gadžun, iz Kaknja, oglasio se i pravni tim porodice.

Nakon zvaničnog saopštenja, za N1 su poručili da očekuju da optužnica bude i potvrđena.

“Ono što možemo očekivati u narednom periodu i nadati se je da optužnica bude i potvrđena. Zaista, nemamo razloga za sumnju da je Tužilaštvo svoj posao odradilo, krajnje, profesionalno, tako da vjerujemo i da optužnica zadovoljava kako materijalno-pravni, tako i formalno-pravni kvalitet. Porodica Gadžun, ali i kolegica Sabina Kadrić i ja smo, za sada, zadovoljni, jer ovo vraća nadu u kvalitetan i profesionalan rad, kako pravosudnih organa, tako i policijskih organa, takođe“, kaže Irma Muhović, iz Advokatske kancelarije “Sabina Kadrić i Irma Muhović”.

Takođe, kako navodi, to je sve što, za sada, pravni tim može reći jer podizanje i samo potvrđivanje optužnice ništa ne znači do sudske odluke. Muhović navodi i da, što se tiče ostalih lica, koja nisu involvirana u ovu optužnicu, biće pokrenuti ostali postupci, koji se ne odnose na krivični pistupak.

“Svakako ćemo obavijestiti i javnost kada dođemo u tu fazu. U ovom momentu, prikupljamo potrebne informacije i dokaze koji bi nam dali dovoljan osnov za pokretanje postupka pred drugim organima“, kaže Muhović.

Vezano | Podignuta optužnica protiv doktora Suada Rožajca, Nine Jovanović i Jasmine Halimić zbog nesavjesnog liječenja djevojčice Džene Gadžun

Podsjetimo, malena Džena je 2021. godine upućena na rutinski zahvat.

Rutinski oftalmološki hiruški zahvat ljekara ordinacije dr. Halimić u stomatološkoj ordinaciji dr. Bejtović sa iznajmljenim anesteziologom dr. Rožajcem i neverifikovanim aparatom – završio je fatalno, smrću malene Džene.

Džena je pala u komu i hitno prevezena na Pedijatrijsku kliniku KCUS-a, gdje su se doktori borili za njen život šest dana.

Kako su doktori KCUS-a rekli tada, prema riječima roditeljima Amile i Murisa, malenoj Dženi je samo srce radilo, moždane ćelije i pluća su bili van funkcije. (FOTO: N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje