Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

BH Telecom obezbijedio tehničku podršku za emisiju Teleton koja se emitira večeras na BHT1

Preuzmite sliku

Zajednička kampanja BHRT-a i Udruženja Pomozi.ba za prikupljanje novca za stradale u zemljotresima u Turskoj i Siriji biće okončana večeras emisijom Teleton na programu BHT1, kada će se na pozive gledatelja od 20.00 do 23.00 sata javljati brojne poznate ličnosti iz javnog života BiH.

U ovom trosatnom programu će učestvovati gotovo 150 ličnosti iz političkog, kulturnog, javnog života BiH, koji će se javljati na telefonske pozive građana.

Svi građani mogu aktivno učestvovati u emisiji i pomoći narod u Turskoj i Siriji pozivom na 17006. Samo jednim pozivom može se donirati 2 KM onima kojima je svaka pomoć u ovom trenutku itekako potrebna.

Kompanija BH Telecom, kao društveno odgovorna kompanija, svjesna razmjera prirodne katastrofe i neophodnih sredstava za pomoć i oporavak ugroženih je u ove svrhe donirala 150.000 KM udruženju Pomozi.ba za pomoć stradalima u potresima u
Turskoj i Siriji. Prema riječima generalnog direktora BH Telecoma, Sedina Kahrimana, ova donacija je hitno upućena nastradalima u Turskoj i Siriji, a BH Telecom će poduzeti i dodatne aktivnosti za pomoć stanovnicima ugroženih područja.

Emisiju “Teleton” BHRT realizira u saradnji s udruženjem Pomozi.ba, koje je zaslužno za ogroman kontigent humanitarne pomoći, koji je iz Bosne i Hercegovine već nekoliko dana nakon zemljotresa stigao u pogođena područja Turske i Sirije. BH Telecom se sa zadovoljstvom uključio i u realizaciju ove emisije, kroz tehničku podršku, kako bi dao svoj doprinos ovoj humanitarnoj aktivnosti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje