Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zatražen pritvor: Pogledajte privođenje osumnjičenih u akciji “Overdose 2”

Preuzmite sliku

Tužilaštvo BiH zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora za petoro uhapšenih u nastavku akcije “Overdose 2”, osumnjičenih za organizovani kriminal i trgovinu drogom.

Pritvor je predložen za Nonu Sejdića (28), Dženana Bukvu (33), Kenana Bukvu (29), Azru Suljagić (31) i Еlvedina Hašimovića (27) svi iz Sarajeva.

U Tužilaštvu BiH navode da su u pretresima prostorija koje su osumnjičeni koristili, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa MUP-om RS pronašli i oduzeli određene količina heroina i kokain, te oružje, municiju, novac, kao i mašinu za rudarenje kriptovaluta. Privremeno su oduzeta i tri vozila.

“Radi se o predmetu u kojem se koriste dokazi dobijeni iz Skaj i Anom aplikacija, a osumnjičeni su pod istragom i terete se da su duži vremenski period vršili krijumčarenje, skrivanje, transport kao i plasman na ilegalno narko-tržište većih količina kokaina, heroina, marihuane i narkotičkih smjesa, te neovlašten promet oružja i vojne opreme”, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Dodaju da se svima na teret stavlja da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom droge.

“Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičeni, bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike ili ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto”, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Dodaju da će o prijedlogu za pritvor odlučivati Sud BiH, a sve će detaljno biti obrazloženo na ročištu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,