Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tragedija u Srebreniku: Požar u “Domu smreka” odnio jedan život

Preuzmite sliku

Danas, 14. aprila 2024. godine, Operativni centar Uprave policije MUP TK-a primio je obavijest od dežurnog Policijske stanice Srebrenik o požaru na objektu “Dom smreka” d.o.o u Srebreniku.

Događaj se odigrao u 14:25 sati, a na mjesto požara odmah su upućeni policijski službenici, ekipa Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik i pripadnici Vatrogasne jedinice Srebrenik, a u pomoć su pristigle i kolege iz Gradačca.

Nažalost, jedno lice je pronađeno povrijeđeno te je prevezeno u prostorije SHMP Srebenik, ali je, uprkos naporima medicinskog osoblja, preminulo zbog zadobivenih ozljeda. Identificirano je kao N.K. (1973) iz Rapatnice.

Smrt je potvrdio mrtvozornik Doma zdravlja Srebrenik.

Požar je lokaliziran oko 16:25 sati, a o događaju je obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona. Na mjesto događaja stigli su i istražitelji Odjela kriminalističke policije PU Srebrenik.

Istražitelji MUP-a TK će provesti detaljnu istragu pod nadzorom Tužilaštva Tuzlanskog kantona čim se za to steknu svi potrebni uslovi.

Uslijed intervencije, četiri vatrogasca su povrijeđena.

Nakon pružene medicinske pomoći, dva su otpuštena na kućno liječenje, dok su dva vatrogasca prevezena u UKC Tuzla na Kliniku za plućne bolesti. (Foto: Radio Srebrenik)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,