Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Velika količina novca, vozila, puške: Evo šta je policija našla u pretresima imovine Kadrića i Hodovića

Preuzmite sliku

Sarajevska policija danas je u akciji “Consigliere”, po nalogu i pod nadzorom Tužilaštva BiH, uhapsila Dženisa Kadrića i Alema Hodovića zbog sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa pranjem novca. 

U sklopu akcije pretreseni su objekti koje koriste osumnjičeni na području općina Centar i Novi Grad.

U pretresima je pronađena i izuzeta značajna količina gotovog novca u eurima i konvertibilnim markama, više komandno-komunikacijskih uređaja, četiri puške i četiri pištolja, dva motorna vozila (Toyota Land Cruiser i Land Rover Defender), poslovna dokumentacija, te drugi predmeti od interesa za istragu, saopćio je u popodnevnim satima MUP KS.

– Aktivnosti se provode u okviru predmeta kodnog naziva “Consigliere” sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija, a osumnjičeni su pod istragom zbog organiziranog kriminala, povezanog s neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga, kao i pranja novca, odnosno unošenja velikih iznosa novca stečenog kaznenim djelima u redovan platni promet u Bosni i Hercegovini, kupovinom pokretne i nepokretne imovine – naveli su iz MUP-a KS.

Osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS biti predati u nadležnost postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje