Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uzrok plinska boca: Ugašen požar u BBI centru u Sarajevu

Preuzmite sliku

Uzrok večerašnjeg izbijanja požara u ugostiteljskom objektu tržnog centra BBI u Sarajevu, kako nam je potvrđeno, jeste eksplozija neispravne plinske boce koja je dovela do širenje vatre, najvećim dijelom u ljetnoj bašti objekta.

Na sreću, niko u požaru nije povrijeđen. Brzom reakcijom osoblja caffe bara Cordoba svi posjetitelji objekta brzo su evakuirani, a brzo je uslijedila i evakucija posjetitelja i radnika BBI centra.

Iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo potvrdili su da je požar uspješno ugašen.

Tri vozila s našim ekipama izašla su na teren nakon dojave o požaru. Na mjestu događaja zatekli smo ljetnu baštu u plamenu. Kroz nekoliko minuta uspjeli smo lokalizirati i ugasiti požar – kazali su nam sarajevski vatrogasci.

Kolika materijalna šteta je pričinjena u caffe baru Cordoba, još nije poznato, ali prema našim saznanjima, u velikoj mjeri su zahvaćeni i gornji spratovi, kao i vanjska fasada BBI centra.

Policija će na mjestu događaja obaviti uviđaj, zajedno sa inspektorom zaštite koji će utvrditi kako je došlo do eksplozije plinske boce te kolika je šteta nastala. (Hayat.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,