Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Užas u Brčkom: Pronađeno tijelo žene u stanu, preminula uslijed trovanja alkoholom

Preuzmite sliku

Obdukcijom tijela preminule E. F. (45), čije je beživotno tijelo pronađeno jučer u stanu njenog prijatelja u Brčkom, utvrđeno je da njena smrt nije nastupila nasilno kao posljedica krivičnog djela, saopćeno je iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Policija Brčko distrikta BiH jučer je obavijestila Tužilaštvo Distrikta o prijavi da se E. F. dva dana ranije udaljila od kuće i da članovima porodice ne odgovara na pozive. Policija je istovremeno izvijestila dežurnog tužioca o poduzetim radnjama po zaprimljenoj prijavi, izvijestivši da je beživotno tijelo E. F. pronađeno 26. februara u Brčkom, u stanu njenog prijatelja s inicijalima Z. M.

Odmah po prijemu policijskog obavještenja, Tužilaštvo je hitno poduzelo radnje iz svoje nadležnosti, kako bi se van svake sumnje utvrdilo je li smrt E. F. nastupila kao posljedica krivičnog djela. U tom pravcu, Tužilaštvo je naredilo izvođenje obdukcije tijela preminule, radi utvrđivanja tačnog uzroka, načina i vremena nastupanja njene smrti.

“Obdukcija tijela preminule naređena je i izvedena bez odlaganja, istog dana, u prostorijama gradske mrtvačnice u Brčkom. Tom prilikom, stalni sudski vještak medicinske struke konstatirao je da je smrt E. F. zadesnog karaktera, nastala kao posljedica trovanja konzumacijom alkohola, odnosno da nije posljedica bilo kojeg krivičnog djela s elementima nasilja. Tužiteljska odluka u ovom slučaju uslijedit će po prijemu pisanog nalaza i mišljenja obducenta s detaljnim obrazloženjem utvrđenih okolnosti”, saopćeno je iz Tužilaštva.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,