Utorak, 20. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uprava policije MUP TK: Izvršeni pretresi na više lokacija

Preuzmite sliku

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela.

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su u okviru redovnih poslova i zadataka na sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela i izvršilaca krivičnih djela i prekršaja, naročito iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i nelegalnog posjedovanja oružja i municije, tokom 19. i 20. septembra, a postupajući po naredbama nadležnih sudova i pod nadzorom tužilaca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, izvršili pretresanje i druge planske aktivnosti na više lokacija na području Tuzlanskog kantona (Tuzla, Živinice i Lukavac).

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela: 1 zračna puška, dijelovi pištolja, 1 mačeta, 32 kom. municije kalibra 7,62 mm, 4 pvc. pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 13 pvc. pakovanja (različite veličine) sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 pvc. pakovanje sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 42 sjemenke koje svojim izgledom asociraju na sjemenke „cannabisa“, 3 tzv. „jointa“, 1 metalna drobilica za opojnu drogu, biciklo, dijelovi za biciklo, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja, a policijski službenici poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta, te će nakon kompletiranja istih biti podneseni odgovarajući Izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv više lica.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje