Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uprava policije MUP-a TK se oglasila u vezi s napadom u Rudarskoj ulici

Preuzmite sliku

U petak 01. decembra oko 20,35 sati, dežurnoj službi PS Centar prijavljeno je da je ženska osoba E.M. (1972) iz Tuzle koja se nalazi na adresi Rudarska 39 povrijeđena u predjelu grudnog koša, najvjerovatnije hladnim oružjem.

Na mjesto događaja odmah je upućena patrola policije Poilicijske stanice Centar kao i uviđajna ekipa Odjela krim. policije Policijske uprave Tuzla, te je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog Tužilaštva Tuzlanskog kantona, gdje na mjestu događaja nije zatečena povrijeđena osoba, koja je u međuvremenu prevezena u JZU UKC Kliniku za maksilofacijalnu i plastičnu hirurgiju radi ukazivanja medicinske pomoći.

  • U međuvremenu, oko 20,40 sati PS Centar javio se S.O. (1969) iz Tuzle te potvrdio da je on napao E.M. kojom prilikom je rekao i svoju lokaciju, gdje su takođe pristupili policijski službenici te istom, po nalogu dežurnog tužioca oduzeli slobodu.

    Povrijeđenoj osobi je u JZU UKC Tuzla ukazana medicinska pomoć, ali se ljekar nije izjasnio o stepenu povreda, a povrijeđena je odbila dalje liječenje.

    Osumnjičeni S. O. će po nalogu postupajućeg tužioca, nakon kriminalističke obrade biti predat tužiocu na dalje preduzimanje mjera i radnji iz njihove nadležnosti, dok se rad na dokumentovanju ovog događaja nastavlja pod nadzorom postupajućeg tužioca.

    Vezano | Nasilje u Tuzli: Muškarac pretukao bivšu suprugu, nanio joj teške povrede

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje