Četvrtak, 29. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšeno pet osoba: Pronađen kokain i oružje, koristili sky aplikaciju

Preuzmite sliku

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo proveli operativno-taktičku akciju pod nazivom „Kappa“ u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, PU Istočno Sarajevo i stručnom pomoći Ministarstva unutrašanjih poslova Kantona Sarajevo, te su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Kaknja lišili slobode pet lica inicijala A.Ć. (1989), B.B. (1991), H.G. (1990), E.D. (1985) i A.J. (1977) koja se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav. 2, a u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine osumnjičenih lica kojom prilikom je pronađena veće količina materija koje svojim izgledom i stanjem asociraju na opojne droge Cannabis, amfetamin, kokain, veća količina oružja i municije, ručne bombe, te drugi predmeti koji potiču ili se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Navedena lica se sumnjiče da su kao organizirana grupa, na čijem je čelu bio A.Ć. duži vremenski period drogu nabavljala i neovlašteno stavljala u promet na području Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona, Bosansko-podrinjskog kantona i Istočnog Sarajeva s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Pojedini članovi grupe dovode se u vezu sa korištenjem SKY aplikacije preko koje su vršili nabavku i prodaju opojne droge.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje