Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšen muškarac iz Bugojna, iznudio 1,2 miliona KM

Preuzmite sliku

Muškarac čiji su inicijali I.M. iz Bugojna uhapšen je zbog sumnje da je u prethodne četiri godine kontinuirano iznuđivao novac od vlasnika jednog privrednog subjekta iz Bugojna, prijeteći mu po život i tijelo, te je tako pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 1,2 miliona KM.

Federalna policija je uhapsila ovo lice prilikom primopredaje novca i tada su kod njega pronašli i oduzeli 10.000 KM koje je neposredno prije toga uzeo od oštećenog, kao i putničko vozilo vrijedno oko 250.000 KM koje je u prethodnom periodu, takođe nezakonito, oduzeo od lica koje je ucjenjivao.

Izvršen je pretres kuće i i pratećih objekata koje koristi osumnjičeni na području opštine Bugojno i tom prilikom je pronađeno i oduzeto 30.000 KM, vatreno oružje i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Pretres je izvršen po naredbi Opštinskog suda u Bugojnu. Uhapšeno lice je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama FUP-a i danas predato Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,