Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšen migrant iz Maroka koji je nožem povrijedio ženu i muškarca

Preuzmite sliku

Migrant iz Maroka uhapšen je jer je nožem povrijedio dva lica na Stupu, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

U saopštenju se navodi da je policiji na Ilidži sinoć u 19.15 časova prijavljeno da je u Ulici Džemala Bijedića nepoznato maskirano lice napalo ženu iz Sarajeva čiji su inicijali A.M, kojoj je je otelo mobilni, nanijevši joj povrede nožem.

Da sustigne razbojnika i vrati telefon uspio je muškarac iz Sarajeva čiji su inicijali M.H, ali je tom prilikom migrant povrijedio i njega.

Povrijeđenima je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom i ljekari sarajevskog Univerzitetskog kliničkog centra, gdje je utvrđeno da su zadobili lake povrede.

Policijski službenici su oko 19.30 časova na Ilidži pronašli i uhapsili lice koje odgovara opisu izvršioca tog krivičnog djela, a riječ je o Marokancu čiji su inicijali N.I. (26), privremeno nastanjenom u prihvatnom centru “Blažuj”.

Migrant je uhapšen zbog sumnje da je počinio razbojništvo u pokušaju, navodi se u saopštenju MUP-a Kantona Sarajevo, prenosi “Dnevni avaz”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,