Nedjelja, 25. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšen diler iz Tuzle: Pronađena droga, oružje, municija i plastični eksploziv. Marihuanu uzgajao u drvenom sanduku

Preuzmite sliku

Tuzlak čiji su inicijali M.Š. (24) uhapšen je zbog posjedovanja droge i oružja, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Pretresom kuće i automobila koje koristi M.Š. pronađene su dvije puške i okvir sa tri metka, plastični eksploziv i ručna bomba.

Prenađena su i dva pakovanja i pet grumenova biljne materije koja podsjeća na drogu, 62 tablete “ecstasy”, dvije vage za precizno vaganje, metalna drobilica za drogu, mašina za vakuumiranje.

Pronađen je i improvizovani drveni sanduk namijenjen za uzgoj marihuane, 15 pakovanja praškaste materije koja podsjeća na drogu, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

O navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, dok će M.Š. uz izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Pretresi su izvršeni po nalogu Opštinskog suda Tuzla, a pripadnici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona su preduzeli ove aktivnosti radi suzbijanja i sprečavanja zloupotrebe droge.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,