Srijeda, 12. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Učenik osnovne škole se hvalio da ima nož pa povrijedio drugaricu iz razreda

Preuzmite sliku

Učenik devetog razreda jedne osnovne škole iz Trebinja nanio je nožem povredu u predjelu koljena svojoj drugarici iz razreda, a slučaj je, po službenoj dužnosti, prijavio razredni starješina.

Kako nezvanično saznaju Nezavisne, učenik je u četvrtak u školu donio mali nož, ali, navodno, da se pohvali drugovima da ga posjeduje i tako ga pokazujući nanio lakšu posjekotinu drugarici iz razreda.

Nije poznato da li se sve događalo u školskom objektu ili van škole, ali drugi učenici tvrde da su oboje vršnjaka normalno otišli kući i da rana kod djevojčice nije bila duboka.

Nezvanično, sutradan nakon incidenta u školu bili pozvani roditelji oba djeteta i obaviještene nadležne službe, ali se o svemu niko nije oglasio, osim policije koja je saopštila da se incident dogodio u četvrtak oko 18 časova,kada su dobili informaciju da je jedno maloljetno lice nanijelo tjelesne povrede drugom maloljetnom licu.

O događaju je obaviješteno Okružno tužilaštvo u Trebinju, odakle je potvrđeno da je dežurni tužilac naložio radnicima Policijske uprave Trebinje da preduzmu mjere i radnje iz svojih nadležnosti u cilju dokumentovanja krivičnog djela nanošenja tjelesne povrede.

U školi su nastavnici i pedagog izjavili da nemaju ovlaštenja za davanje bilo kakvih informacija, a direktor škole je cio dan bio odsutan, jer je imao sastanak aktiva direktora i nije se javljao ni na telefonske pozive.

Kako se nezvanično saznaje, dječak i djevojčica, koji su akteri pomenutog slučaja, nemaju ranijih školskih izgreda dobri su đaci.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,