Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Učenik na posmatranju nakon što je kamenom udario nastavnicu

Preuzmite sliku

Učenik sedmog razreda Osnovne škole “Knez Ivo od Semberije” u Bijeljini koji je povrijedio nastavnicu pogodivši je kamenom u glavu nalazi se na posmatranju u Banjaluci, a povrijeđena nastavnica čiji su inicijali D.L. je u stabilnom stanju, rekao je direktor škole Radenko Savić.

Dvanaestogodišnjak koji je juče u 17.21 čas izazvao incident u holu škole imao je sedam dana ranije konflikt sa drugim učenikom u školi, koji Savić opisuje kao guranje, i taj se postupak još vodi.

Savić je rekao da nastavnica koja je povrijeđena nije predavala ovom učeniku.

“Učenik je ušao je u hol škole i na pitanje dežurnog nastavnika šta treba odgovorio da čeka brata, na šta mu je nastavnik rekao da mora izaći iz škole. Isto je ponovila i nastavnica geografije koja je izlazila iz zbornice, nakon čega je on izvadio kamen iz desnog džepa i pogodio je u glavu”, rekao je direktor jedne od najbrojnijih škola u Republici Srpskoj sa 1.710 đaka.

Savić je istakao da je odmah reagovao školski policajac i da je slučaj prijavljen policiji i Domu zdravlja, te da su ove službe izašle na lice mjesta.

“Mi uvijek reagujemo i na verbalno, a kamoli fizičko nasilje, ali, evo, dese se i neželjene situacije”, naveo je Savić.

On je podsjetio da je Vlada Republike Srpske pokrenula akcioni plan bezbjednosti učenika u svim osnovnim i srednjim školama i domovima učenika, a sinoć je povodom toga u školi “Knez Ivo od Semberije” bila zakazana sjednica Nastavničkog vijeća sa akcentom na bezbjednost učenika i svih zaposlenih u školi.

“Bezbjednost u školi je povećana i radićemo dalje preventivno na poboljšanju odnosa učenika i prevazilaženju vršnjačkog i svakog oblika nasilja”, istakao je Savić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje