Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Prištini uhapšena osoba koja se dovodi u vezu sa ubistvom Jasmina Berovića

Preuzmite sliku

Prikupljajući operativna i kriminalističko-obavještajna saznanja i informacije na identifikaciji, lociranju i pronalasku osumnjičenih za ubistvo i dva pokušaja ubistva na području Ilidže, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo intenzivnim radom pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, došli su do saznanja da se jedno lice koje se dovodi u vezu sa ovim krivičnim djelima, nalazi u Prištini, na području Kosova.

Na zahtjev Uprave policije MUP-a KS isti je lišen slobode od strane prištinske policije u blizini jedne devastirane kuće u naselju Emšir, te se, u saradnji sa nadležnim institucijama, poduzimaju dalje mjere i radnje na njegovom izručenju, piše Radio Sarajevo.

Rezultat ovog i jučerašnjeg lišenja slobode jeste direktna saradnja koja je ostvarena između policije KS i srbijanske, odnosno, kosovske policije.

Prilikom realizacije ovih aktivnosti istražitelji Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su više dana boravili na području Republike Srbije ostvarujući direktnu i neposrednu saradnju sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srbije.

Nastavlja se dalji rad na ovom predmetu, kao i pronalasku trećeg lica koje se dovodi u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, saopćila je Uprava policije MUP-a KS.

Podsjetimo, 17. novembra u ilidžanskom naselju Otes ubijen je Jasmin Berović iz Hadžića, a dvije osobe su povrijeđene.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije jučer su u Beogradu uhapsili državlјanina Maroka S. E. D. (1989.), osumnjičenog da je, sa još nekoliko osoba, 17. novembra učestvovao u ovom ubistvu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje