Četvrtak, 29. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

U potpunosti izgorio Mercedes na magistralnom putu Tuzla-Sarajevo

Preuzmite sliku

U popodnevnim satima na magistralnom putu Tuzla-Sarajevo u potpunosti je izgorio putnički automobil marke Mercedes na magistralnom putu Tuzla-Sarajevo.

Više informacija o nesretnom događaju na magistralnom putu Tuzla-Sarajevo tačnije na prevoju Karaula bit će poznato nakon okončanja uviđanja.

Prema prvim informacijama, povrijeđenih osoba nije bilo, na automobilu je pričinjena totalna materijalna šteta.

U toku su radovi na vijaduktima Klopče i Klopačke stijene na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever. Na mjestima izvođenja radova saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Minerski radovi izvode se danas do 14:30 sati na dionici regionalnog puta Šipovo-Kupres (u mjestu Strojice), zbog čega je saobraćaj obustavljen.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

 • Na magistralnom putu Tarčin-Konjic zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina, u noćnim satima (od 22 do 06 sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Tokom dana na ovoj dionici saobraća se dvosmjerno, bez zastoja.

  Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

  Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Živinice-Husino (u centru Živinica), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar) i Bosanski Šamac-Orašje (Grebnice-Bazik).

  Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

  Na graničnim prelazima Doljani i Osoje pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

  Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Na vrijeme provjerite vaše vozilo, potrebnu dokumentaciju za putovanje, te se informišite o stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli gužve i duga čekanja.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,