Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Gradačcu pronađeno preko 40 stabljika marihuane (FOTO)

Preuzmite sliku

U sklopu operativnog plana, policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po Naredbi Općinskog suda Gradačac, izvršili pretres porodične kuće sa pomoćnim objektima  na području općine Gradačca, zbog osnova sumnje da će se u pretresu  pronaći  predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Prilikom pretresa  pronađeno je i izuzeto:18 tableta koje asociraju na opojnu drogu, 5 stabljika veličine od 35 cm do 64 cm koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu „marihuanu“ kao i manju količinu biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuanu“

Daljnjim operativnim radom policijski službenici PU Gradačac su došli do saznanja o postojanju dva lokaliteta na području Gradačca gdje se nalaze zasađane plantaže opojne droge. Po Naredbi općinskog suda Gradačac izvršen je pretres njive, kojom prilikom  su pronađene 42 stabljike opojne droge „marihuane“ veličine 50 cm do 130 cm i jedna stabljika visine oko 260 cm.

O izvršenim pretresima upoznat je kantonalni tužilac, dok su pronađeni predmeti  privremeno oduzeti radi vještačenja.

Policijski službenici OKP PU Gradačac nastavljaju daljnji rad na rasvjetljavanju i  dokumentovanju ovog događaja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,