Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

U dva pretresa pronađen arsenal oružja

Preuzmite sliku

U dva pretresa kod Jajca pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona pronašli su više komada različitih vrsta oružja, municije i vojne opreme, saopšteno je iz policije.

Preduzimajući kontinuirane planske aktivnosti u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom koje su usmjerene na pronalazak i oduzimanje nelegalnog oružja i eksplozivnih materija, policija je juče na osnovu naredbe Opštinskog suda Jajce u mjestu Borci izvršila pretres vikendice koju koristi S.J. (20).

Nakon što mu je uručena naredba za pretres, S.J. je dobrovoljno predao njemački automat “šmajser” sa praznim okvirom i 16 komada municije za karabin, saopšteno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

  • Prilikom ovog pretresa pronađeni su i karabin kalibra 7,9 milimetara sa optikom, dvije poluautomatske puške kalibra 7,62 milimetara, automatska puška sa drvenim kundakom i četiri metalna okvira, skraćena lovačka puška sa dorađenim kundakom, vazdušna puška kalibar 5,5 milimetara, vazdušna puška PVC kundak, 124 komada municije kalibra 7,62 milimetara i dvije kutije dijabola za vazdušnu pušku.

    Pripadnici Policijske stanice Jajce su 1. novembra izvršili pretres kuće, pratećih objekata i vozila koje koristi M.M. (67), rođen u mjestu Bulići, opština Jajce.

  • Tom prilikom pronađeni su i poluautomatska puška kalibra 7,62 milimetara sa optikom marke i 132 komada municije za nju, pištolj marke “glok” sa okvirom i jednim metkom kalibra 9 milimetara, vazdušna puška kalibra 5,5 milimetara sa optikom, municija za malokalibarsku pušku, optika, crne boje, 35 bajoneta, te druga vojna oprema.

    U saradnji sa nadležnim tužilaštvom sve navedeno oružje i municija su oduzeti, a protiv osumnjičenih S.J. i M.M. se preduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa dokumentovanjem i dokazivanjem krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,