Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

U bjekstvu dvojica osumnjičenih: Poznato ime osobe koja je predvodila grupu uhapšenih dilera sa područja TK

Preuzmite sliku

Dvanaeest osoba lišenih slobode jučer u akciji koju su po nalogu Kantonalnog tužilaštva TK i naredbi Kantonalnog suda Tuzla proveli pripadnici MUP-a TK i Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA BiH) će danas biti ispitano u Tužilaštvu na okolnosti krivičnih djela koja im se stavljaju na teret.

Postupajući tužilac će najvjerovatnije za sve osumnjičene staviti Kantonalnom sudu Tuzla prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora.

Oni su osumnjičeni da su u grupi koju je organizirao Armin Šabanović (25) iz Živinica počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Također, dvije osobe su osumnjičene i za krivična djela protivpravo lišenje slobode u sticaju sa teškom tjelesnom povredom, te dva člana grupe i za nasilničko ponašanje.

Dvije osumnjičene osobe se nalaze u bjekstvu i za njima se traga, dok su dvije osobe nakon ispitivanja puštene na slobodu.

Podsjećamo, jučer su obavljeni pretresi na više lokacija na podrućju Živinica, Gračanice, Tuzle, Kalesije i Banovića.

“Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti i to: oko 20 kilograma bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, 80 komada tableta opojne droge extazi, oko jedan kilogram zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, oko stotinu kilograma duvana, veća količina novca u različitim valutama, tri pištolja, jedna puška i određena količina municije, računari, laptopi i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, – navode iz SIPA-e.

Ovim aktivnostima je prethodila višemjesečna istraga Tužilaštva provedena u saradnji sa istražiteljima SIPA-e BiH i MUP-a TK.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,