Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U akciji “Target” uhapšeno šest osoba: Pretresi u Sarajevskom i Tuzlanskom kantonu

Preuzmite sliku

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) jutros su nakon višemjesečne istrage, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i uz angažman Specijalne policijske jedinice FUP-a, počeli realizaciju operativne akcije “Target” na području Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona.

Značajnu ulogu u realizaciji ove operativne akcije pruža Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, kao i pripadnici ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona.

U sklopu te akcije, a po naredbama Suda Bosne i Hercegovine vrše se pretresi na šest lokacija na području navedenih kantona, te je lišeno slobode šest osoba incijala S. D. (1958.), A. O.(1986.), D. S. (1987.), A. F. (1996.), A. D. (1991.) i A. D (1987.).

Radi se o osobama koje se dovode u vezu sa krivičnim djelom – organizovani kriminal u vezi s neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne namjene.

Do sada je prilikom pretresa pronađena i oduzeta veća količina oružja, municije, novca, računarska oprema, SIM kartice, mobilni telefonski aparati i drugi predmeti koji se dovode u vezi sa predmetnim krivičnim djelom.

O daljnim aktivnostima u vezi sa navedenom akcijom javnost će biti blagovremeno informisana, saopšteno je iz FUP-a. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,