Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: U policijskom pretresu pronađeno 12 kilograma droge, uhapšena jedna osoba

Preuzmite sliku

Uhapšeno lice će uz Izvještaj, biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje.

Dana, 16.04.2024. godine, na dvije lokacije u gradu Tuzla, policijski službenici Uprave policije MUP TK – Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla, su poduzimajući operativno taktičke radnje na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga i postupajući po naredbi Općinskog suda u Tuzli, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata, prevoznih sredstava i vikendice vlasništvo Z.S., rođen 1970. godine iz Tuzle.

Prilikom pretresa, pronađena je veća količina materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge i to oko 9 kg bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Amfetamin i oko 3 kg biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis sativa, kao i vatreno oružje – pištolj Brevete sa pripadajućim okvirom i šest metaka kalibra 7,65 mm, tri puške od kojih je na jednoj montirana optika, te 160 metaka različitog kalibra.

Nakon kriminalističke obrade, licu Z.S. je oduzeta sloboda, te će isti uz Izvještaj, biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje.

Navedene aktivnosti su nastavak kontinuiranog operativnog rada policijskih službenika Uprave policije MUP TK-a, usmjerenih na suzbijanje i sprečavanje zloupotrebe opojnih droga na području Tuzlanskog kantona, a sve u cilju unapređenja opšteg stanja sigurnosti. (Foto: Ilustracija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,