Petak, 24. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Pogledajte privođenje članova narko-mafije: Akcijom u TK obuhvaćeno 16 osoba, pronađeno 15 kilograma droge “speed”

Preuzmite sliku

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u sklopu operativne akcije “Blu 1“, na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice i Banovića, izvršili pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na 14 lokacija.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Pretresi se vrše po nalozima Kantonalnog suda u Tuzli i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, u saradnji sa Obavještajno – sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvima unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Prilikom pretresa pronađeni su i izuzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, pronađeno je oko 15 kilograma bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “speed”, određena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, određena količina novca, mobilni telefoni, kao i drugi predmeti  koji mogu poslužiti kao dokaz kasnije u postupku.

Slobode je lišeno 11 lica, dok je 5 lica pod trenutno pod kontrolom policije. Pretresi su još uvijek u toku. Nakon okončanja aktivnosti lica će u Zakonom predviđenom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

Kako se saznaje u pitanju su lica povratnici u vršenju krivičnih djela. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje