Ponedjeljak, 22. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: Maloljetna pješakinja zadobila teške tjelesne povrede

Preuzmite sliku

U nedjelju 25. februara oko 21:50 sati, u Ulici 15. maja u Tuzli, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali D.T., rođen 1981.godine iz Tuzle koji je upravljao putničkim motornim vozilom “Peugeot” i maloljetna šesnaestogodišnja pješakinja iz Tuzle.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi 16-godišnja pješakinja je zadobila teške tjelesne povrede konstatovane od strane ljekara UKC-a Tuzla/Klinike za ortopediju i traumtaologiju, gdje je zadržana na daljem liječenju.

O događaju je upoznat dežurni kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje preduzeli su policijski službenici PS Istok i OKP PU Tuzla.

U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona dogodilo se 9 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 1 lice zadobilo teške tjelesne povrede (PU Tuzla/PS Istok), 2 lica su zadobila lake tjelesne povrede (PS Lukavac i PS Kladanj), dok su 3 lica zadobila povrede o čijem stepenu se ljekari nisu izjasnili (PS Banovići i PS Kladanj). U 5 saobraćajnih nezgoda pričinjena je materijalna šteta (PS Lukavac, PS Srebrenik, PU Tuzla/PS Zapad i PS Gradačac).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje