Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tužilaštvo USK: Migrant u kampu Lipa kod Bihaća najvjerovatnije izvršio samoubistvo

Preuzmite sliku

U privremenom migrantskom kampu Lipa, petnaestak kilometara udaljenom od Bihaća, na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine u utorak navečer 29. juna, nakon što je pronađeno tijelo migranta, došlo je do incidenta u kojem su povrijeđena dva policajca, rekli su za Anadolu Agency (AA) iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK).

“Jučer, 29. juna, Tužilaštvo je obaviješteno od Policijske stanice da je pronađeno jedno beživotno tijelo N.N. lica, migranta. Odmah nakon toga obavljen je uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca kojim su potvrđene ove informacije. Radi se o još uvijek neidentifikovanom licu, migrantu”, rekao je Deni Odobašić, viši stručni saradnik Tužilaštva USK-a i dodao:

“Prema početnim informacijama i saznanjima koja imamo, najvjerovatnije se radi o samoubistvu, ali je dežurni tužilac već izdao naredbu za obdukciju te će više informacija biti poznato nakon obdukcije.”

Istakao je da je tokom intervencije došlo do incidenta u kojem su povrijeđena dva policajca.

“Policija je intervenisala prilikom obavljanja ovih službenih radnji. Određena grupa ljudi je odbijala predati tijelo ovog stradalog lica i lakše tjelesne povrede u tom sukobu su zadobila dva policijska službenika”, kazao je Odobašić.

Naglasio je da je tijelo migranta prebačeno u Kantonalnu bolnicu u Bihaću gdje će u popodnevnim satima biti obavljena obdukcija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje