Ponedjeljak, 17. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tužilaštvo odredilo pritvor za pokušaj ubistva: U dva navrata tukao muškarca do besvijesti pa ga bacio pored puta

Preuzmite sliku

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva, Kantonalni sud u Livnu je osumnjičenom 48-godišnjem M. G. iz Drvara, nastanjenom u Bosanskom Grahovu, odredio jednomjesečni pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Kantonalno tužilaštvo osumnjičenom stavlja na teret da je dana 21. maja 2023. godine u Bosanskom Grahovu, prišao oštećenom Lj. M., te ga zbog od ranije neriješenih odnosa, fizičkom snagom obara na pod, nakon čega ga je šakama udara po glavi, uslijed čega je Lj. M. izgubio svijest.

Uz pomoć drugosumnjičenog 22-godišnjeg D. M., M. G. je u prtljažnik automobila ubacio Lj. M. te ga je odvezao na drugu lokaciju, zatim ga izbacio iz prtljažnika te ga ponovno šakama udara po glavi.

Nakon što je oštećeni ponovno izgubio svijest, osumnjičeni mu vezuje ruke i umotav ga u najlon te ga ponovno stavljaju u vozilo koje vozi do mjesta Grkovci, gdje oštećenog izbacuje pored puta.

Nakon ukazane liječničke pomoći u Kantonalnoj bolnici u Livnu, Lj. M. je s teškim tjelesnim ozljedama prebačen na dalje liječenje u KBC Mostar, navode iz Tužilaštva.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, osumnjičeni su predani na daljnje nadležno postupanje Kantonalnom tužilaštvu u Livnu, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenih postupajući tužilac Kantonalnog sudu u Livnu podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora prema prvoosumnjičenom M.G., dok je prema drugoosumnjičenom D.G podnesen prijedlog za izricanje mjera zabrane putovanja, prelaska državne granice, izdavanja putnih isprava i oduzimanje putnih isprava, stoji u saopćenju. (FOTO: Ilustracija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje