Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tužilaštvo objavilo detalje: U Banjoj Luci brutalno ubijen 49-godišnjak

Preuzmite sliku

Okružno javno tužilaštvo Banje Luke oglasilo se o novom slučaju ubistva u Banjoj Luci. Ubijen je Saša Kisin (1975.) koji je imao brojne povrede po tijelu kada su ga pronašli u besvjesnom stanju u kući. Preminuo je u toku noći na UKC RS.

“U Banjoj Luci, u Ulici Jovana Dučića, dana 13. maja 2024. godine, oko 21.00 sat, u napuštenoj kući u besvjesnom stanju sa povredama po tijelu pronađen je Kisin Saša, rođen 1975. godine, iz Banja Luke.

Od posljedica zadobijenih povreda u toku noći lice je preminulo na Univerzitetskom kliničkom centru RS- Banja Luka. Na lice mjesta dana 14. maja 2024. godine, izašla je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Ševa Nikolina, zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave Banja Luka.

Tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere kao i vještačenja na utvrđivanju svih okolnosti počinjenog krivičnog djela a biće naložena i obdukcija beživotnog tijela koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS”, navode iz Okružnog javnog tužilaštva Banje Luke.

Policijski službenici PU Banja Luka uhaspili su tri osobe – D.J. rođen 1976. godine iz Čelinca, S.V. rođena 2004. godine iz Laktaša i D.K. rođen 1978. godine iz Laktaša zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo teško ubistvo.

“Nakon krimininalističke obrade osumnjičena lica će biti sprovedena na ispitivanje u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka”, dodaje se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,