Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Srebrenik: Obavljena dženaza tragično stradalom košarkašu Adnanu Gopi (FOTO)

Preuzmite sliku

U Srebreniku je danas obavljena dženaza 29-godišnjem košarkašu srebreničke Gradine Adnanu Gopi, koji je u nedjelju u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla podlegao teškim povredama koje je zadobio u stravičnoj saobraćajnoj nesreći 23. maja u Dubokom Potoku kod Srebrenika.

Gopo se nalazio za upravljačem Passata, kojim se sudario s autobusom firme „Bundavica“ iz Tuzle, a uprkos brojnim operacijama i nadljudskim naporima tuzlanskih ljekara, u nedjelju je prestalo da kuca srce mladog košarkaša.

Već od ranih popodnevnih sati rijeke ljudi slijevale su se prema kući žalosti u Barama.

Obučeni u dresove KK “Gradina“, dženazi su prisustvovali i svi košarkaši i članovi uprave srebreničkog ligaša s kojima je do prije 20-ak dana dijelio svačionicu, a posljednjem ispraćaju prisustvovali su i brojni sportski prijatelji iz Odžaka, Hadžića, Žepča, Tuzle, Sarajeva i drugih bh. gradova.

 • gopo-dzenaza-srebrenik
 • Nakon okupljanja ispred kuće žalosti u Barama, tužna povorka uputila se prema obližnjem Gradskom groblju „Grabovci“, gdje je klanjana dženaza i obavljen ukop mladog košarkaša.

  Nakon ukopa, košarkaši i članovi rukovodstva Gradine na njegov mezar položili su vijence, a polaganjem cvijeća i vijenaca dužnu počast mladom košarkašu odale su i brojne delegacije sportskih kolektiva i drugih institucija iz Srebrenika i brojnih bh. gradova, te njegovi brojni prijatelji i poznanici.

 • gopo-dzenaza-srebrenik22
 • Biografija

  Adnan Gopo, koji je bio dugogodišnji košarkaš Gradine rođen je 1.5.1986.godine u Gračanici. Kao desetogodisnjak, zajedno sa majkom Refijom i mlađim bratom Nedimom, seli se u Srebrenik, gdje je završio osnovnu i srednju školu, nakon čega se zaposlio u Bingo d.o.o. Tuzla.

  Košarkom se počeo baviti od samog osnivanja košarkaškog kluba Gradina Srebrenik. Prošao je omladinske selekcije Gradine, a u sezoni 2009./2010. izborio je ulazak u A1 ligu KS BiH. Narednih pet godina bio je jedna od glavnih poluga košarkaša iz Srebrenika. Uvjek vedrog duha i spreman za sportsku borbu na terenu bio je zaštitni znak KK Gradine. Svaku utakmicu pružao je i više od svog maksimuma, što su svi treneri znali cijeniti. Sezonu 2014/2015 centar KK Gradine Adnan Gopo je odigrao najbolje. Osvojen je Kup TK-a, a sa Gradinom je igrao polufinale Play off-a za ulazak u Premijer ligu. Njegovim preranim odlaskom ostala je velika praznina u srebreničkom ligašu koju će biti teško popuniti. (Avaz)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,