Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slučaj u BiH: Policajac ilegalno prodavao drva, zaradio pola miliona maraka

Preuzmite sliku

S obzirom da je osumnjičeni J.K. policijski službenik Policijske uprave Prijedor protiv njega će biti podnesena inicijativa za utvrđivanje discliplinske odgovornosti, odnosno postupak suspenzije

Protiv J.K. iz Prijedora, pripadnika Policijske uprave u ovom gradu, podnesen je izvještaj zbog sumnje da je bespravno prodavao pilanske trupce i ogrjevno drvo, za ukupan iznos od 548.881 KM.

Protiv njega je danas podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, kojim ga, između ostalog, terete za nedozvoljenu trgovinu, pišu Nezavisne novine.

“Osumnjičeni J.K. se tereti da se od januara 2017. do septembra 2022. godine, bez ovlaštenja za trgovinu i bez registrovane djelatnosti, bavio trgovinom i posredovanjem u trgovini drvnih sortimenata (pilanskih trupaca i ogrevnog drveta) koje je prodavao privrednim društvima i fizičkim licima, u količini od 3.884 kubna metra i 1.461 tonu drvne sječke, za ukupan novčani iznos od 548.889 KM”, naveli su iz prijedorske policije.

S obzirom da je osumnjičeni J.K. policijski službenik Policijske uprave Prijedor protiv njega će biti podnesena inicijativa za utvrđivanje discliplinske odgovornosti, odnosno postupak suspenzije.

Ovaj policajac je, kako tvrde naši izvori, osumnjičen da se ovim bavio više od 20 godina.

“Sumnja se da je od 2000. do 2022. angažovao najmanje 27 radnika da rade poslove u šumi, na dnevnicu, bez da ih je prijavio”, kažu naši izvori.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,