Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Slučaj koji je zgrozio BiH: Maloljetna kćerka osumnjičena za pomaganje u ubistvu oca izjavama šokirala sve

Preuzmite sliku

Uloga maloljetne kćerke (14) u stravičnom ubistvu oca Saše Kulišića daleko je složenija nego što se moglo i pretpostaviti u prvim trenucima istrage, a njeno ponašanje šokiralo je istražitelje, ali i stručne radnike, saznaje Srpskainfo.

– Iako se ipak radi o djetetu, maloljetnoj kćerki žrtve, jako nas je iznenadilo što nije pokazala nikakve znakove empatije, odnosno da joj je žao zbog onoga što se dogodilo njenom ocu – otkriva do sada nepoznate detalje slučaja koji je šokirao cijelu regiju izvor Srpskeinfo.

U okviru istrage teškog ubistva Saše Kulišića, maloljetna kćerka je saslušana pred psihologom i stručnim radnicima koje je iznenadila hladnokrvnost djevojčice od 14 godina.

Utvrđivanje odgovornosti

Maloljetnoj kćerki ubijenog Saše Kulišića koja je označena kao saučesnik u teškom krivičnom djelu produžen je pritvor rješenjem Osnovnog suda u Doboju koji je nadležan za vođenje postupka protiv osumnjičene s obzirom na to da se radi o starijoj maloljetnici.

Istovremeno, istraga i dalje ide u pravcu utvrđivanja odgovornosti ko je konstantno nabavljao lijek “treana“ jačine 10 mg kojim je duži period trovan ubijeni Saša Kulišić.

Upravo se kćerka ubijenog sumnjiči da je ocu u limunadu sipala lijek ”treana”, čime ga je neposredno prije ubistva omamila.

Ovaj dio će također biti jasan nakon što se otklone svi problemi sa IZIS-om u Doboju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,