Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šire područje Bratunca bez električne energije nakon pada helikoptera, traje potraga za letjelicom (VIDEO)

Preuzmite sliku

Šire područje Bratunca ostalo je bez napajanja električnom energijom, s obzirom da je helikopter prilikom pada uništio glavni dalekovod.

Kao što smo već i pisali, danas prije 13 sati helikopter došla je prijava o padu helikoptera na području Bratunca, ali letjelica još uvijek nije locirana.

Prema posljednjim informacijama, helikopter je pao na području Hrnčića kod Konjević Polja, a postoji bojazan i da je riječ o miniranom području iako još uvijek nema zvaničnih informacija vezanih za ovu konstataciju.

Na mjesto događaja izašle su ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, hitne pomoći, kao i vatrogasci. Policijske patrole pokušavaju se probiti do mjesta na kojem je prijavljeno da je pao helikopter, ali za sada nisu primijetili dim ili slične tragove eksplozije.

Još uvijek nije poznato ima li žrtava i o čijem se helikopteru radi.

Iz Ministarstva odbrane BiH ranije je potvrđeno da srušeni helikopter nije od Oružanih snaga BiH, kao ni od od MUP-a RS. Putem društvene mreže Twitter oglasili su se iz EUFOR-a i potvrdili da ni njihov helikopter nije srušen. (Tuzlanski.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje