Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sarajevska policija uhapsila opasnog kriminalca i bjegunca Adnana Šeraka

Preuzmite sliku

Sarajevska policija uhapsila je večeras oko 21 sat u Ilijašu opasnog kriminalca i bjegunca Adnana Šeraka, saznaje portal Avaza.

Zajedno sa Šerakom uhapšen i Sanel Tulović, koji je osumnjičen za razbojništvo. Za Šerakom je bila raspisana potraga nakon što je u sarajevskom naselju Švrakino Selo krajem jula oteo muškarca i zlostavljao ga u njegovoj kući.

Šerak je Suadom Hodžićem i još jednom osobom osumnjičen za razbojništvo, nanošenja lakše povrede i protupravno lišenje slobode.

Podsjetimo, u jednom kafiću na području općine Centar, Adnan Šerak je rekao da ne može A. G. unijeti pištolj koji je imao dozvolu nadležnog organa za držanje oružja.

 • Šerak je kazao muškarcu: “Šta ti misliš da možeš unijeti pištolj“. Nakon što je A. G. insistirao da mu vrati pištolj Šerak mu je kazao “Hajde odbaci me kući u Švrakino Selo i daću ti tamo pištolj.”

  Odvezli su se u kuću Suada Hodžića, a onda su ga zarobili i tukli. Navodno su mu po odlasku iz kuće odvezli i njegov Golf.

  Muškarac je uspio da se oslobodi nakon što je bio vezan te je otišao u policiju i prijavio napad.

  Specijalna jedinica MUP-a Kantona Sarajevo izvršila je pretres kuće Suada Hodžića u Švrakinom Selu, a u kojoj je pretučen muškarac.

  Kako saznajemo A. G. nikada nije imao problema s policijom niti ima kriminalni dosje za razliku od njegovih napadača.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,