Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Reketirali podizvođače radova u Sarajevo Toweru: Dobili po 4 godine zatvora

Preuzmite sliku

U ponovljenom postupku Općinski sud u Sarajevu izrekao je prvostepenu presudu kojom su Sedin Halilagić i Elvedin Mahmutović osuđeni na kazne zatvora od po 4 godine za krivično djelo primanje dara i drugih oblika.

Sud je optuženima izrekao zabranu obavljanja posla u trajanju od 4 godine od pravosnažnosti presude. Također, od optuženog Sedina Halilagića oduzet je novac u iznosu od 30.680,00 eura.

Sedin Halilagić i Elvedin Mahmutović terete se da su od kraja maja 2019. do 10. jula 2019. godine kao odgovorne osobe firme „Smart Invest“, koja je bila angažirana na izgradnji stambeno-poslovnog objekta „Sarajevo Tower“, od podizvođača radova više puta tražili novac u iznosu od 200.000,00 KM, kako bi mu priznali izvršene građevinske radove pritom ga uslovljavajući prijetnjom aktivacije bankarske garancije date za ovaj posao.

Dio, prethodno označenog novca, u iznosu od oko 60 hiljada maraka oštećeni je predao optuženima, koji su prilikom preuzimanja i lišeni slobode.

Mahmutović je obavljao funkciju direktora kompanija Panamera i Smart Invest koje se bave izgradnjom i prodajom nekretnina, dok je Halilagić radio u odjelu prodaje nekretnina u Sarajevo Toweru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje