Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Radnik u Sarajevu poginuo prilikom dizanja tereta na osmi sprat

Preuzmite sliku

U nesreći koja se jučer dogodila na gradilištu u sarajevskom naselju Stup poginuo je 51-godišnji M. D. iz Zenice, saopćio je jutros MUP Kantona Sarajevo. 

Kako je navedeno u zvaničnoj informaciji MUP-a KS, u 11.45 sati obaviještena je Policijska uprava Ilidža da je u ulici Barska došlo do povređivanja radnika prilikom dizanja tereta na osmi sprat.

– Na mjestu događaja, ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo je konstatovao smrt 51-godišnjeg M. D. iz Zenice. Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, ovlašteni sudski vještaci zaštite na radu, građevinske i mašinske struke, kao i kantonalni inspektori rada i zaštite na radu – naveli su iz MUP-a KS.

Nakon obavljenog uviđaja, a zbog sumnje da je počinjeno teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine u vezi s krivičnim djelom nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova, sinoć u 20.20 sati uhapšen je Š. H. (1966) iz Sarajeva, odgovorna osoba firme koja je izvođač radova. (Foto: Ilustracija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,