Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pronađen zasad od 41 stabljike: Na području Gračanice uhapšen diler koji je uzgajao, sušio i rasturao marihuanu

Preuzmite sliku

Juče su službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP-e MUP TK-a su u saradnji sa službenicima PS Srebrenik i PS Gračanica na području općine Gračanica, postupili po pismenoj naredbi Općinskog suda Gračanica i izvršili pretres porodične kuće, pomoćnih objekata, dvorišta i kuće u izgradnji koje koristi A.Ž., rođen 1983.godine, kao i pretres navedenog lica.

Prilikom pretresa, pronađen je zasad od ukupno četrdesetjedne stabljike koje svojim izgledom asociraju na stabljike opojne droge “Cannabis L sativa” (visine od 100 do 280 cm), digitalna vaga, veća količina suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuana“ i određena količina sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke “cannabisa”.

  • O rezultatima pretresa je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, dok su potrebne mjere i radnje na dokumentovanju nezakonitih radnji preduzeli službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP-e MUP TK-a.

    A.Ž. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH i isti će uz Izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu TK-a, a pronađeni predmeti su privremeno oduzeti i podvrgnuti odgovarajućem vještačenju.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,