Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pritvora za Hasana Alića (28) iz Banovića zbog pokušaja ubistva

Preuzmite sliku

Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Hasana Alića (28) iz Banovića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

Alić je osumnjičen da je 2. aprila 2024. godine u večernjim satima u tuzlanskom naselju Krojčica, nakon kraće prepirke sa dvojicom muškaraca, prilikom čega im je prijetio, svjestan da ove osobe može usmrtiti, automobilom prešao u lijevu saobraćajnu traku i prednjim dijelom vozila udario u leđa N.G i D.A iz Tuzle dok su stojali i pregledali svoj automobil, a kada su obojica pali na kolovoz ponovo je krenuo vozilom naprijed i udario N.G prednjim dijelom vozila i tako obojici nanio tjelesne povrede.

Službenici Policijske stanice Zapad Tuzla su osumnjičenog ubrzo zaustavili i vratili na mjesto događaja, gdje je ponovo uputio prijetnje oštećenima, te je lišen slobode.

Odjeljenje kriminalističke policije PU Tuzla je obavilo kriminalističku obradu nad osumnjičenim i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu je predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Alića.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje