Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pretres porodične kuće u Živinicama: Oduzeta opojna droga, jedna osoba lišena slobode

Preuzmite sliku

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (PU Živinice- tim za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i Jedinica za specijalnu podršku MUP TK-a) su postupajući po naredbi Općinskog suda Živinice izvršili pretres porodične kuće u Živinicama koju koristi M.S. rođen 1986. godine iz Živinica.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto: jedan pvc. veći smotuljak u kojem se nalazila praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedna veća pvc. vrećica u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Canabis ”, jedna limena kutija u kojoj se nalazila pvc. vrećica sa devetnaest (19) kom. tableta koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu”Ekstazi”, 4 tablete “Suboxone” i digitalna vaga.

  • M.S je lišen slobode i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, dok su pronađeni predmeti privremeno oduzeti.

    O navedenim aktivnostima upoznat je kantonalni tužilac, dok će nakon dokumentovanja navedenog događaja, M.S. biti predat nadležnom Kantonalnom tužiulaštvu TK-a uz Izvještaji o učinjenom krivičnom djelu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,