Nedjelja, 23. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Preliminarni nalazi obdukcije: Ubijena Amela Čičkušić imala veći broj povreda glave nanesenih sjekirom

Preuzmite sliku

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona objavilo je preliminarne rezultate obdukcije tijela ubijene Amele Čičkušić.

”Žena je imala veći broj povreda na vratu, glavi, licu i na drugim dijelovima tijela, nanesene i oštrim i tupim  dijelom sjekire, što je izazvalo njenu smrt.”, stoji u saopštenju Tužilaštva.

U skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku u FBiH Tužilaštvo neće iznositi bilo kakve detalje koji se odnose na usmrćenu djecu, naveli su, između ostalog, kazavši i da su istražnje radnje i dalje u toku.

”Prikupljeni su svi relevantni tragovi sa mjesta zločina koji će biti predmet vještačenja.  Naročito su značajni biološko vještačenje i DNK analiza,  koje će, nakon dostavljanja svih relevatnih dokaznih materijala od Tužilaštva,  raditi Centar za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije. S obzirom na karakter krivičnih djela, bezobzirnost pri izvršenju, više detalja o istražnim radnjama i prikupljenim dokazima nismo u mogućnosti iznositi u javnost.”, dodali su.

Podsjećamo, Amelu Čičkušić i njeno dvoje malodobne djece usmrtio je njen suprug Mujaga Čičkušić, nakon čega je izvršio samoubistvo. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje